Izjava o zaštiti osobnih podataka

Ovim web-mjestom (https://leha.hr) upravlja poduzeće LEHA GmbH, Aumühle 38, 4075 Breitenaich, Austrija, u nastavku teksta „LEHA“. U ovoj se Izjavi o zaštiti osobnih podataka opisuje koji se podaci prikupljaju prilikom vašeg posjeta ovom web-mjestu te u koju se svrhu oni koriste.
LEHA vas stoga moli da prije davanja svoje suglasnosti i daljnjeg korištenja web-mjesta pažljivo pročitate sljedeću Izjavu o zaštiti podataka.

Primjena ove Izjave o zaštiti osobnih podataka

Kao korisniku web-mjesta ova vam Izjava o zaštiti osobnih podataka objašnjava vrstu, opseg i svrhu prikupljanja i korištenja osobnih podataka na ovom web-mjestu, npr. kolačića.

Što su kolačići?

„Kolačić“ je niz tekstnih znakova koji se s web-poslužitelja prenosi u datoteku kolačića vašeg preglednika koja se sprema na tvrdi disk. Na taj je način omogućeno da vas web-mjesto ponovno prepoznaje kad se (iznova) uspostavi veza između web-poslužitelja i vašeg preglednika. Stoga je glavna svrha kolačića prepoznavanje posjetitelja web-mjesta te analitičko vrednovanje neosobnih podataka da bi se prikupile informacije o vremenu, zemljopisnom položaju i korištenju našeg web-mjesta. LEHA na ovom web-mjestu koristi tzv. „kolačiće iz sesije“, koji se pohranjuju samo privremeno do trenutka napuštanja web-stranice, kao i tzv. „trajne kolačiće odnosno kolačiće za praćenje“, koji ostaju duže vrijeme pohranjeni u datoteci kolačića vašeg preglednika da bi se pri povratku na to web-mjesto poslužitelju prenijele informacije.

Koji se kolačići i podaci pohranjuju na ovom web-mjestu?

Ovo web-mjesto pohranjuje tzv. „kolačiće prve strane“ koje pomoću (ne)osobnih podataka omogućuje mjerenje i optimiranje ponašanja korisnika na ovom web-mjestu.

Na ovom se web-mjestu postavljaju i pohranjuju sljedeći kolačići:

a. Alat koji koristimo u svrhu mjerenja performansi web-mjesta
je Google Analytics. LEHA konkretno primjenjuje sljedeće analitičke kolačiće u
standardnoj konfiguraciji:
• _ga
• _gat
• _gid

Te kolačiće postavlja Google Analytics i oni omogućuju
nadzor korištenja web-mjesta i poboljšanje korisničkog doživljaja. Pomoću njih
prikupljaju se podaci o korištenju ovog web-mjesta koje LEHA
koristi za sastavljanje izvješća i poboljšanje web-mjesta. Prikupljaju se
anonimni podaci kao što je broj posjetitelja.

b. Osim toga, Google postavlja sljedeće kolačiće:

• id
• IDE

Ti kolačići služe Googleu za privlačnije oblikovanje prikaza za korisnika te da bi se moglo utvrditi je li korisnik kliknuo na reklamni natpis, pri čemu kolačić koristi i mogućnosti prikaza reklame za web-mjesto.

Korištenje i prijenos podataka

a. Otkriveni podaci prenose se trećoj strani ako je to nužno za provođenje sudskog ili službenog naloga, ili ako ste to vi sami zatražili. U protivnom vaši se podaci, a osobito u marketinške svrhe, ne prenose trećim osobama. Prijenos vaših osobnih podataka unutar interne organizacije odnosno strukture poduzeća LEHA odvija se samo radi ispunjenja ugovornih obaveza prema vama, kao i iz opravdanog interesa za obradu podataka.

b. Ako na drugom mjestu u ovoj Izjavi o zaštiti osobnih podataka za određene zapise podataka nije drugačije utvrđeno, vaši se podaci čuvaju toliko dugo koliko je nužno za ispunjenje ugovornih obaveza odnosno koliko nalažu zakonske odredbe.

Veze na druga web-mjesta i društvene medije

a. Na ovom se web-mjestu postavljaju veze na druga web-mjesta, a to se radi isključivo u informativne svrhe. Ta web-mjesta nisu u nadležnosti poduzeća LEHA te stoga ne podliježu odredbama ove Izjave o zaštiti osobnih podataka. Ako ste aktivirali vezu, može se dogoditi da vlasnik tog web-mjesta prikupi podatke o vama te ih koristi u skladu sa svojom izjavom o zaštiti osobnih podataka koja može odstupati od ove Izjave.

Prava zainteresirane strane

Imate pravo na informaciju odgovorne osobe o relevantnim osobnim podacima, kao i na ispravak, brisanje, ograničenje obrade ili pravo na prigovor protiv obrade, kao i pravo na mogućnosti prijenosa podataka. Isto tako imate pravo uložiti pritužbu tijelu za zaštitu podataka (https://www.dsb.gv.at).

Obrazac za uspostavljanje kontakta

Ako putem obrasca na web-mjestu ili putem e-pošte uspostavite kontakt s poduzećem LEHA, podaci koje ste naveli u svrhu obrade upita ili daljnjih pitanja pohranjuju se u poduzeću LEHA na šest mjeseci.

Naš obrazac za kontakt koristi funkcije pružatelja službe za korisnike Help Scout Inc („Help Scout“), SAD. Informacije koje ste naveli na obrascu prenose se na poslužitelje na različitim svjetskim lokacijama pružatelja službe za korisnike i tamo se pohranjuju.

S pružateljem smo sklopili odgovarajući ugovor o obradi podataka iz narudžbe. Odnos s dobavljačem web-analiza temelji se na sporazumu „Štit privatnosti“ između EU-a i SAD-a.

Informacije i kontakt

Ako želite doznati koji su podaci o vama pohranjeni, njihovo porijeklo, primatelja i svrhu pohrane, ili ako imate druga pitanja, primjedbe ili upite o ovom web-mjestu, obratite se poduzeću LEHA na niže navedenoj adresi:

LEHA GmbH
Aumühle 38
4075 Breitenaich
Austrija

Telefon: +43 7272 5661 – 0
Faks: +43 7272 5661 – 15
E-pošta: [email protected]